Легендарний рецепт 1927 року. Великодня паска на заварному тісті.
Дуже смачна, трохи волога заварна паску по адаптованому рецепту з кулінарної книги 1927 року.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- борошно – 350 г
- вершки (10-20%) – 200 мл
- яєчний жовток – 6 шт.
- м’яке вершкове масло – 100 г
- цукор – 100 г
- сіль – 72 ч.л.
- сухі розчинні дріжджі – 6 г, або звичайні сухі дріжджі – 8 г, або свіжі дріжджі 15-20 г
- сухофрукти, цукати, горіхи (півсклянки) – 80 г
- ваніль – 1 ч.л.
- кардамон (лимонна цедра, імбир) – 1/2 ч.л.
Покроковий процес приготування:
У 30 мл теплої вершків розчинити дріжджі.
Відокремте 2 повні столові ложки борошна і заваріть його вершками, що залишилися доведеними до кипіння.
Розітріть в однорідну масу, остудіть і змішайте з дріжджами.
Залиште опару підходити до двократного збільшення в об’ємі.
Решту борошна змішайте з сіллю і кардамоном.
Жовтки збийте з цукром і вмішайте ваніль і 80 г м’якого вершкового масла.
Опару змішайте з жовтками, маслом, борошном і замісіть однорідне тісто.
Поставте в тепле місце до подвоєння в об’ємі.
Викладіть тісто, що підійшло на стіл, змащений олією і розділіть на 5 частин.
Кожну заокругліть, залиште на 15 хвилин, а потім розкачайте в коржі.
Змастіть першу і покладіть зверху родзинки, на неї другу, щоб заходила на половину.
Також змастіть і покладіть родзинки і так всі інші сухофрукти.
Скрутіть коржі в рулет і розріжте поперек на дві частини.
Покладіть в форми розрізом вниз і дайте підійти хоча б в півтора рази.
Змастіть яйцем і випікайте при 170 ° приблизно 40 хвилин. Смачного!