Ось як слід готувати будь-яке м’ясо. Додайте секретний інгредієнт для м’якості!
Дуже часто потрібно швидко надати шматку м’яса м’якості! Як зробити так, щоб шматок жорсткої свинини або яловичини став м’яким і смачним? Розкриємо вам секретний інгредієнт прямо зараз!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Якщо трапилося так, що тобі попався шматок старої, жилавої свинини або яловичини, не варто впадати у відчай. Звичайно, соковитий стейк з такого м’яса не вийде, а ось відмінне спекотне або запечене м’ясо – цілком. Розповімо, як врятувати ситуацію! Існує ряд продуктів-помічників, які здатні розм’якшити навіть найжорсткішу підошву, додавши м’яса соковитість і пікантні нотки.
Цибуля
Жодне м’ясне блюдо не обходиться без цибулі та цибулевого соку. Ти можеш нарізати цибулю півкільцями, дрібно нашаткувати, перекрутити через м’ясорубку або навіть натерти на тертці (ось вона, профілактика ГРЗ), потім змішати з м’ясом 1: 1 і залишити на пару годин під гнітом.
Гірчиця
Цей продукт – відмінний компаньйон м’яса! Гірчиця (у вигляді порошку або рідкого соусу) не тільки відмінно розм’якшує м’ясні волокна, але і додає пікантний аромат і легку гостринку. Просто помаж гірчицею цілісний шматок м’яса або відразу поріж на необхідні порції, витримай 15-20 хвилин, потім посмаж або відправ пекти.
алкоголь
Сухе вино (червоне або біле), пиво, горілка. У вині м’ясо замочуй попередньо, а горілку (приблизно 50 г) доливають в уже готову печеню або рагу. Пиво – чудовий варіант для тушіння в ньому цільного шматка свинини або яловичини.
Побоювання щодо алкоголю зайві: він повністю випаровується в міру теплової обробки.
Лимонний, гранатовий, ананасовий сік
Всі ці соки – відмінні размягчители, однак, використовуючи такий маринад, старайся не перетримати в ньому м’ясо, щоб не отримати в результаті гуму.
розсіл
Капустяний або огірковий розсіл – відмінний варіант, до речі! Надає пікантні нотки і солити блюдо вже не потрібно.
Мінеральна вода
Це перевірений спосіб розм’якшення від кухарів зі стажем, причому краще вибирати мінералку лікувально-профілактичну, типу «Єсентуки» або «Боржомі».
крохмаль
Спробуй вимочити жорстке м’ясо у воді з розведеним у ній картопляним крохмалем – здивуєшся результату! Соковиті шматочки з хрусткою скоринкою гарантовані.
кефір
Змішай кисломолочний продукт з улюбленими ароматними прянощами і залий цією сумішшю м’ясо на пару годин.
Соєвий соус
Замариноване в соєвому соусі м’ясо на 1-1,5 години набуває м’якість, насичений темний колір і характерний присмак. Рекомендую!
Поекспериментувавши з різними маринадами, ти обов’язково підбереш варіант, який підходить до смаку. І ще один важливий момент в приготуванні будь-якого м’яса: ніколи і ні за яких умов не солі м’ясо заздалегідь! Сіль витягує з нього всі соки ще до початку приготування.