Замість пиріжків: вся сім’я підсіла на них! Човники з сиром, часником і зеленню
Швидка і поста страва на сніданок і як перекус. Такі коржі у вигляді човників з начинкою – це дуже смачно і ситно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 200 мл;
- дріжджі сухі, 1 ч.л;
- цукор 1 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- борошно, близько 330 г.
Для приготування начинки необхідно:
- сир, 150 г;
- зелень будь-яка;
- часник, 3 зубчики.
Процес приготування
У теплому молоці розчиняємо сіль і цукор, дріжджі, залишаємо на 10 – 15 хвилин. Вливаємо олію, перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Сир тремо на дрібній тертці. Змішуємо з подрібненими часником і зеленню, солимо і перчимо.
Тісто ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
Формуємо човники і викладаємо їх на застелене пергаментом деко.
В середині кожної човники робимо надріз гострим ножем і розминаємо пальцями тісто, щоб вийшла виїмка.
Змащуємо сметаною або майонезом, викладаємо начинку
Запікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин до рум’яності.
Подаємо в гарячому або в холодному вигляді – вони однаково смачні.