Пиріжки на заварний тісті
Пиріжки з заварного тіста дуже м’які і смачні, довго не черствіють. На другий, і на третій день ще добрі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Продукти
- 3 склянки +3 ст. ложки борошна гіркою,
- 2 ст. ложки цукру,
- 1 ч. ложка солі,
- 2 яйця
- 3 ст. ложки соняшникової олії,
- дріжджі 11 гр. (пакетик)
- начинка для пиріжків
Як приготувати пиріжки на заварний тісті
У миску кладемо 3 ст. ложки борошна, цукор, сіль і олію.
Швидко додаємо стакан кип’ятку і все розмішуємо віночком.
Якщо будуть дрібні грудки, не страшно, при подальшому замішуванні вони розійдуться.
Окремо в половині склянки теплої води розмішуємо пачку (11 гр.) дріжджів, додаємо до охололого тіста.
Туди ж кладемо 2 жовтки. Розмішуємо.
І всипаємо поступово 3 склянки просіяного борошна. Добре вимішуємо тісто.
Потім продовжуємо вимішувати на столі, насипавши на нього борошно, поки тісто не стане відлипати від рук.
Кладемо тісто в миску, присипаємо трохи борошном, щоб рушник не прилипав, накриваємо рушником поки воно підходить.
Ставимо в тепле місце на годину. За годину тісто добре піднімається. Обминаємо його. І ділимо на кілька кульок.
Змащуємо стіл олією, починаємо обробляти пиріжки.
Кружки тіста розминаємо руками і кладемо начинку, защипуємо краї. Тісто настільки пластичне, що скалка тут не буде потрібна. І краї защипуються прекрасно.
Начинка може бути будь-яка. У мене було дві картоплі з грибами, цибулею і сиром.
З цієї кількості тіста у мене вийшло 15 великих пиріжків.
Поки обробляла їх, перші пиріжки підійшли прямо на столі.
Попередньо розігріваємо олію в сковорідці і починаємо смажити наших красенів.
Смажимо на помірному вогні, щоб тісто добре прожарилося і пиріжки не підгоріли.
Один приємний момент в цих пиріжках, коли їх перевертаєш, вони не крутяться в олії. Добре лягають на інший бік. Смачного!