Готую замість шарлотки: смачний яблучний пиріг який тане в роті!

Як приготувати яблучний пиріг який тане в роті? Тоді не будемо чекати і швидше приготуємо цей пиріг з яблуками, який готується швидко і не складно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Тісто:

  • яйця – 2 шт
  • ванільний цукор – 10 гр
  • цукор – 120 гр
  • розпушувач – 2 ч.л.
  • вершкове масло – 1 ст.л (комн.t)
  • молоко – 120 мл
  • борошно – 250 гр

Крем:

  • яйця – 1 шт
  • крохмаль – 1 ст.л
  • цукор – 1 ст.л
  • молоко – 250 мл
  • яблука – 3 шт

Покроковий процес приготування:

В першу чергу приготуємо заварний крем, в сотейник з антипригарним покриттям вбиваємо яйце, всипаємо цукор, крохмаль, добре перемішати віночком. В самому кінці вливаємо молоко, збити віночком, щоб не було грудочкою. Сотейник відправляємо на середній вогонь, постійно помішуючи варимо до загустіння.

Крем прибираємо в сторону і періодично помішуємо.

Приготуємо тісто, в глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо ванільний цукор, цукор і збити віночком протягом 1 хвилини. У яєчну масу вливаємо молоко, додаємо м’яке вершкове масло, перемішати. Через сито просіваємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто до однорідного стану.

Яблука очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо на невеликі шматочки (так само можна натерти на тертці).

Форму діаметром 22-24 см дно застеляємо пергаментним папером, змащуємо вершковим маслом і викладаємо нарізані яблука. Зверху на яблука виливаємо тісто і за допомогою лопатки розрівняти по формі.

Готую замість шарлотки: смачний яблучний пиріг який тане в роті!

В кондитерський мішок перекладаємо заварний крем і зверху на тісто видавлюємо в вигляді спіралі.

Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 30-35 хвилин.

Готую замість шарлотки: смачний яблучний пиріг який тане в роті!

Готовий пиріг дістаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо і подаємо до чаю. Смачного!