Готую замість шарлотки: смачний яблучний пиріг який тане в роті!
Як приготувати яблучний пиріг який тане в роті? Тоді не будемо чекати і швидше приготуємо цей пиріг з яблуками, який готується швидко і не складно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Тісто:
- яйця – 2 шт
- ванільний цукор – 10 гр
- цукор – 120 гр
- розпушувач – 2 ч.л.
- вершкове масло – 1 ст.л (комн.t)
- молоко – 120 мл
- борошно – 250 гр
Крем:
- яйця – 1 шт
- крохмаль – 1 ст.л
- цукор – 1 ст.л
- молоко – 250 мл
- яблука – 3 шт
Покроковий процес приготування:
В першу чергу приготуємо заварний крем, в сотейник з антипригарним покриттям вбиваємо яйце, всипаємо цукор, крохмаль, добре перемішати віночком. В самому кінці вливаємо молоко, збити віночком, щоб не було грудочкою. Сотейник відправляємо на середній вогонь, постійно помішуючи варимо до загустіння.
Крем прибираємо в сторону і періодично помішуємо.
Приготуємо тісто, в глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо ванільний цукор, цукор і збити віночком протягом 1 хвилини. У яєчну масу вливаємо молоко, додаємо м’яке вершкове масло, перемішати. Через сито просіваємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто до однорідного стану.
Яблука очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо на невеликі шматочки (так само можна натерти на тертці).
Форму діаметром 22-24 см дно застеляємо пергаментним папером, змащуємо вершковим маслом і викладаємо нарізані яблука. Зверху на яблука виливаємо тісто і за допомогою лопатки розрівняти по формі.
В кондитерський мішок перекладаємо заварний крем і зверху на тісто видавлюємо в вигляді спіралі.
Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 30-35 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо і подаємо до чаю. Смачного!