Пишний бісквіт який не обпадає. Вийде у всіх
Простий і легкий рецепт приготування пишного бісквіта для тортів. Спосіб дуже ефективний. Успіх забезпечений завжди.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Склад
- Борошно пшеничне – 150 г
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 150 г
Рецепт приготування бісквіта
Для бісквіта потрібно всього лише три інгредієнта: борошно, цукор і яйця.
У глибоку чашу вбиваємо яйця (білки від жовтків не відділяємо, це теж спрощує процес).
Всипаємо цукор і збиваємо міксером. Спочатку міксер включаємо на низьку швидкість (1-2 хвилини), потім збільшуємо до максимуму (мій міксер не самий потужний, мені треба було хвилин 20).
Яйця повинні бути збиті до густої, пишної піни. За рахунок цього і бісквіт не обпадає, стає насиченим повітрям.
Далі, за кілька прийомів (3-4) просіюємо борошно в яєчну масу, і без різких рухів, перемішуємо лопатою.
Готуємо форму для випічки. У мене вона роз’ємна, діаметром 20 см.
Для цього застеляємо дно форми папером для випічки і змащуємо маслом боки і дно форми.
Потім обкладаємо стіни форми папером для випічки. За рахунок масла, папір буде триматися на стінках форми.
Папір необхідний, щоб масло не потрапило в тісто, інакше бісквіт не підніметься.
Тісто має бути схоже на густу піну, пишним і насиченим повітрям.
Акуратно перекладаємо тісто в підготовлену форму, розрівняти кулінарною лопаткою.
Відправляємо форму з тістом в попередньо розігріту до 170 ° C, випікаємо 55 хвилин.
Після, дістаємо з духовки і залишаємо при кімнатній температурі, до повного охолодження.
Після охолодження знімаємо з форми і видаляємо папір. Бісквіт вийшов пишний, рівний.
Залишаємо охолонути ще на 6 годин. За цей час відбудеться кристалізація структури і можна буде використовувати для подальшої роботи.
Потрібно врахувати цей факт і бісквіт спекти напередодні. На мій погляд, це навіть зручно. З вечора спекти бісквіт, а вранці прикрасити кремом. Смачного!