Справжня морква по-корейськи. Перевірений рецепт

Дуже апетитна і пряна закуска морква по-корейськи. Відмінний гарнір для багатьох страв, можна додати в різні салати, та й сама по собі, дивовижна закуска.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти

  • Морква – 1 кг (очищена)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Оцет 9% – 80 мл
  • Часник – 5 зубчиків
  • Олія – 150 г
  • Сіль – 25 г
  • Коріандр мелений – 1 ч. ложка
  • Перець червоний гострий – 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки

Рецепт приготування

Для цієї закуски вибираємо міцні й рівні морквини.

Натираємо моркву на спеціальній тертці для моркви по-корейськи.

Додати сіль і оцет. Перемішати і залишити, поки морква не виділить сік.

Розігріваємо на сковорідці олію (до димку).

Цибулю шаткуємо тонкою соломкою. Обсмажуємо до напівготовності.

З миски з морквою виливаємо рідину і додаємо туди часник (часник терти на дрібній тертці), цукор і спеції.

Як тільки цибуля злегка зарум’яниться, вилити разом з олією на моркву.

Все перемішати, до однорідної консистенції.

Перекласти моркву по-корейськи в чистий посуд, закрити кришкою і поставити в холодильник на 2 години (бажано, на ніч).

Перед подачею можна посипати кунжутним насінням.

Морква по-корейськи за цим рецептом виходить дуже соковитою, хрумкою і незрівнянно ароматною. Смачного!