Готую минтай за рецептом кухарів з дитсадка: риба висодить соковита і смачна
Риба дуже корисний продукт, в якому міститься маса потрібних для здоров’я вітамінів, амінокислот, мікроелементів. Цей рецепт мені «подарував» друг, який працює кухарем у дитячому садку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- минтай філе, 500 г;
- цибуля і морква по 1 шт;
- сметана, 4 ст.л;
- лавровий лист, сіль, перець, спеції;
- олія соняшникова, 1 ч.л;
- зелень.
Процес приготування
Минтай промиваємо і видаляємо все зайве, висушуємо паперовими рушниками.
Натираємо тушки сіллю і перцем, сумішшю різних приправ за смаком.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, моркву тремо на грубій терці.
Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо овочі рівним шаром
Порада: якщо є бажання, овочі попередньо тушкують на сковорідці.
Викладаємо зверху рибу, лавровий лист.
Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку.
Запікаємо при 200 градусах 15 хвилин, прибираємо фольгу і печемо ще 15 хвилин.
При подачі прикрашаємо зеленню і шматочками лимона.
Блюдо відмінно гармонує з картоплею, рисом, салатами. Відсутній характерний аромат минтая, підходить рецепт для будь-якого сорту риби.
