Готую минтай за рецептом кухарів з дитсадка: риба висодить соковита і смачна

Риба дуже корисний продукт, в якому міститься маса потрібних для здоров’я вітамінів, амінокислот, мікроелементів. Цей рецепт мені «подарував» друг, який працює кухарем у дитячому садку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • минтай філе, 500 г;
  • цибуля і морква по 1 шт;
  • сметана, 4 ст.л;
  • лавровий лист, сіль, перець, спеції;
  • олія соняшникова, 1 ч.л;
  • зелень.

Процес приготування

Минтай промиваємо і видаляємо все зайве, висушуємо паперовими рушниками.

Натираємо тушки сіллю і перцем, сумішшю різних приправ за смаком.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, моркву тремо на грубій терці.

Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо овочі рівним шаром

Порада: якщо є бажання, овочі попередньо тушкують на сковорідці.

Викладаємо зверху рибу, лавровий лист.

Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку.

Запікаємо при 200 градусах 15 хвилин, прибираємо фольгу і печемо ще 15 хвилин.

При подачі прикрашаємо зеленню і шматочками лимона.

Блюдо відмінно гармонує з картоплею, рисом, салатами. Відсутній характерний аромат минтая, підходить рецепт для будь-якого сорту риби.

Готую минтай за рецептом кухарів з дитсадка: риба висодить соковита і смачна