Цукати з гарбуза, полуниці, імбиру і апельсина
Смакота яку Ви зможете приготувати вдома.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Цукати з гарбуза
Іноді, гарбуз лежить у нас вдома всю зиму і ми не знаємо, що б такого смачненького з нього приготувати, ну якщо тільки гарбузові оладки або гарбузові панкейкі, або кашу з гарбузом. Не багато господинь (особливо молоді) знають інше застосування гарбуза. Але сьогодні ми розповімо Вам, як з гарбуза приготувати гарбузові цукати.
Продукти:
- Гарбуз – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,2 кг
- Гвоздика – 2 шт.
- Кориця в паличках – 2 шт.
- Апельсини – 1 шт.
Як приготувати цукати з гарбуза:
Очищаємо гарбуз від шкірки і м’якоті і нарізаємо на невеликі шматочки.
Варимо цукровий сироп з 700 мл води і цукру, проціджуємо його і кладемо в гарячий сироп шматочки гарбуза. Доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні хвилин 5. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.
Додаємо пару паличок кориці, гвоздику і вичавлюємо сік апельсина. Повторюємо процедуру кип’ятіння-охолодження 6-7 разів до тих пір, поки гарбузові шматочки не стануть напівпрозорими.
Тепер треба дати стекти сиропу. Коли сироп стече, розкладаємо гарбуз на кондитерському папері і висушуємо при кімнатній температурі або в духовці градусах при 50 з вентилятором.
Коли цукати підсохнуть, їх можна буде перекласти в ємність і використовувати за призначенням.
Цукати з полуниці
Продукти:
- Полуниця – 1 кг.
- Цукор – 800 гр.
- Вода – 1 літр
Як приготувати цукати з полуниці:
Цукор розчинити у воді і довести до кипіння.
Ягоди опустити в киплячий сироп і варити близько 10 хв. Відкинути на друшляк і дати стекти сиропу.
Після цього розкласти полуницю на деку і поставити в духовку з температурою 35-45 градусів і тримати там до тих пір, коли поверхня ягід добре підсушиться, але при цьому плоди не втратять еластичності.
Готові цукати укласти в скляні стерилізовані банки і закатати. Смачного!
Цукати з імбиру
Думаю, що всі пробували імбирні пряники і печиво. Пропоную розширити наші кулінарні рецепти з використанням імбиру, приготувати смачний і корисний десерт для свого здоров’я. Та гіркота, яка може вам не подобатися в рецептах чаю з імбиром, тут не відчувається зовсім. Їх можна їсти і просто так з чаєм, і додавати в кекси, печиво, попередньо подрібнивши.
Приготування дуже просте. Перш за все вам треба купити корінь імбиру.
Нарізати імбир тонкими скибочками. Його потрібно 200 грамів.
Покласти все в каструлю, залити водою так, щоб вода покривала імбир, поставити на вогонь і варити хвилин 30. В процесі варіння вся надмірна пекучість йде. Воду злити.
Приготувати сироп. 3 столові ложки води з 6 столовими ложками цукру перемішати і варити, як звичайний сироп. Як закипить, додати проварений імбир. Занурте їх у сироп. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи. Варити до повного випаровування рідини. Обережністю слідкуйте за процесом, щоб нічого не пригоріло. Все це охолодити.
Кожну пелюстку імбиру обваляйте в цукровому піску і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Підсушіть. Як тільки все висохне, перекладіть все в герметичну ємність. Може зберігати 3 місяці.
Апельсинові цукати
Продукти:
- Апельсини – 4 шт.
- Цукор – 2,5 склянки
- Вода – 2 склянки
Як приготувати апельсинові цукати:
1. Ретельно промийте апельсини. Зріжте місце кріплення держака і верхівку, зробіть кілька вертикальних надрізів і зніміть шкірку. Видаліть внутрішню білу частину, наріжте шкірку смужками.
2. Замочіть шкірку в холодній воді на 2 години.
3. На слабкому вогні нагрійте 2 склянки води з цукром, кип’ятіть до повного розчинення цукру.
4. Всипте кірки і варіть на слабкому вогні до м’якості. Зазвичай вистачає 30 хвилин.
5. Охолодіть одну смужку і спробуйте – чи подобається вам текстура.
6. Дістаньте кірки з сиропу за допомогою сита, обваляйте в цукрі і розкладіть на вкритому папером деку.
7. Висохлі цукати зберігайте в щільно закритій банці.