Цукати з гарбуза, полуниці, імбиру і апельсина

Смакота яку Ви зможете приготувати вдома.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Цукати з гарбуза

Цукати з гарбуза, полуниці, імбиру і апельсина

Іноді, гарбуз лежить у нас вдома всю зиму і ми не знаємо, що б такого смачненького з нього приготувати, ну якщо тільки гарбузові оладки або гарбузові панкейкі, або кашу з гарбузом. Не багато господинь (особливо молоді) знають інше застосування гарбуза. Але сьогодні ми розповімо Вам, як з гарбуза приготувати гарбузові цукати.

Продукти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Кориця в паличках – 2 шт.
  • Апельсини – 1 шт.

Як приготувати цукати з гарбуза:

Очищаємо гарбуз від шкірки і м’якоті і нарізаємо на невеликі шматочки.

Варимо цукровий сироп з 700 мл води і цукру, проціджуємо його і кладемо в гарячий сироп шматочки гарбуза. Доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні хвилин 5. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.

Додаємо пару паличок кориці, гвоздику і вичавлюємо сік апельсина. Повторюємо процедуру кип’ятіння-охолодження 6-7 разів до тих пір, поки гарбузові шматочки не стануть напівпрозорими.

Тепер треба дати стекти сиропу. Коли сироп стече, розкладаємо гарбуз на кондитерському папері і висушуємо при кімнатній температурі або в духовці градусах при 50 з вентилятором.

Коли цукати підсохнуть, їх можна буде перекласти в ємність і використовувати за призначенням.

Цукати з полуниці

Цукати з гарбуза, полуниці, імбиру і апельсина

Продукти:

  • Полуниця – 1 кг.
  • Цукор – 800 гр.
  • Вода – 1 літр

Як приготувати цукати з полуниці:

Цукор розчинити у воді і довести до кипіння.

Ягоди опустити в киплячий сироп і варити близько 10 хв. Відкинути на друшляк і дати стекти сиропу.

Після цього розкласти полуницю на деку і поставити в духовку з температурою 35-45 градусів і тримати там до тих пір, коли поверхня ягід добре підсушиться, але при цьому плоди не втратять еластичності.

Готові цукати укласти в скляні стерилізовані банки і закатати. Смачного!

Цукати з імбиру

Цукати з гарбуза, полуниці, імбиру і апельсина

Думаю, що всі пробували імбирні пряники і печиво. Пропоную розширити наші кулінарні рецепти з використанням імбиру, приготувати смачний і корисний десерт для свого здоров’я. Та гіркота, яка може вам не подобатися в рецептах чаю з імбиром, тут не відчувається зовсім. Їх можна їсти і просто так з чаєм, і додавати в кекси, печиво, попередньо подрібнивши.

Приготування дуже просте. Перш за все вам треба купити корінь імбиру.

Нарізати імбир тонкими скибочками. Його потрібно 200 грамів.

Покласти все в каструлю, залити водою так, щоб вода покривала імбир, поставити на вогонь і варити хвилин 30. В процесі варіння вся надмірна пекучість йде. Воду злити.

Приготувати сироп. 3 столові ложки води з 6 столовими ложками цукру перемішати і варити, як звичайний сироп. Як закипить, додати проварений імбир. Занурте їх у сироп. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи. Варити до повного випаровування рідини. Обережністю слідкуйте за процесом, щоб нічого не пригоріло. Все це охолодити.

Кожну пелюстку імбиру обваляйте в цукровому піску і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Підсушіть. Як тільки все висохне, перекладіть все в герметичну ємність. Може зберігати 3 місяці.

Апельсинові цукати

Цукати з гарбуза, полуниці, імбиру і апельсина

Продукти:

  • Апельсини – 4 шт.
  • Цукор – 2,5 склянки
  • Вода – 2 склянки

Як приготувати апельсинові цукати:

1. Ретельно промийте апельсини. Зріжте місце кріплення держака і верхівку, зробіть кілька вертикальних надрізів і зніміть шкірку. Видаліть внутрішню білу частину, наріжте шкірку смужками.

2. Замочіть шкірку в холодній воді на 2 години.

3. На слабкому вогні нагрійте 2 склянки води з цукром, кип’ятіть до повного розчинення цукру.

4. Всипте кірки і варіть на слабкому вогні до м’якості. Зазвичай вистачає 30 хвилин.

5. Охолодіть одну смужку і спробуйте – чи подобається вам текстура.

6. Дістаньте кірки з сиропу за допомогою сита, обваляйте в цукрі і розкладіть на вкритому папером деку.

7. Висохлі цукати зберігайте в щільно закритій банці.