Ароматний полуничний пиріг: 5 хвилин на приготування тіста + час на випічку

Подруга поділилася зі мною рецептом дивно смачного і ароматного пирога.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Приготування тіста займає буквально 5 хвилин. Головна прикраса цього десерту – ароматна полуниця. Випічка виходить дуже повітряного і відмінно підходить для сімейних посиденьок за чашкою чаю.

Продукти:

  • 250 г звичайного пшеничного борошна;
  • 200 г цукру;
  • 150 г свіжого йогурту;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 350 г полуниці;
  • два яйця;
  • 8 г пекарського порошку;
  • цедра одного лимона.

Як приготувати полуничний пиріг

Яйця вилийте в миску, додайте цукор. Гарненько збийте їх вінчиком.

Потім додайте олію, йогурт (я використовую несолодкий і без добавок).

Все добре перемішайте.

У чистій сухій мисці змішайте борошно і розпушувач.

Пересипте суміш в друшляк, просійте в миску з яєчною сумішшю.

Натріть на тертці цедру лимона.

Додайте її в тісто, перемішайте.

Як бачите, тісто готується дуже швидко, у вас піде не більше 5 хвилин.

Випікання десерту

Форму діаметром 23 см змастіть маслом і присипте борошном. Полуницю добре промийте, дайте воді стекти. Поріжте ягоди на дрібні шматочки.

Змішайте полуницю з тістом, вилийте в форму.

Зверху викладіть шар ягід для прикраси.

Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 30-40 хв.

Коли тісто пропечеться, дістаньте пиріг з духовки. Приємного чаювання!