Солоні в холодній воді огірки. Унікальною спосіб засолювання на зиму, щоб огірочки були хрусткими
Солоні в холодній воді огірки виходять хрусткими і дуже ароматними. Такі огірочки можна зберігати в шафі кілька років.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка Рецептів
Необхідні продукти:
- Свіжі огірки – два кілограми
- Великий лист хрону
- Кріп – три суцвіття
- Чорний перець горошком – три штуки
- Листочки чорної смородини – п’ять штук
- Гірчичний порошок – одна чайна ложка
- Вода – один літр
- Сіль – сто грам
- Харчова сода – для миття банок
- Часник – чотири зубчики
Покроковий процес приготування:
Банки промийте харчовою содою і ретельно сполосніть.
Огірки гарненько вимийте, кінчики НЕ відрізайте.
Також вимийте листя хрону, смородини, кріп. Очистіть часник, листя хрону порвіть на шматки.
Викладіть листя хрону і смородини, кріп часник і чорний перець на дно банок.
Потім якомога щільніше укладіть огірки в банки.
Злегка підігрійте воду в каструлі, щоб сіль в ній повністю розчинилася.
Цим розсолом залийте огірки до самого верху, зверху посипте гірчичним порошком.
Прикрийте банки кришками, під ними поставте тарілочки, щоб туди стікала зайва вода.
Огірки залиште на п’ять днів, щоб вони добре просолилися.
Коли мутний розсіл на огірках стане прозорим, значить огірки готові.
З огірків злийте якомога більше розсолу, залийте проточною водою, а потім знову злийте, щоб вся муть пішла.
Ще раз залийте огірки холодною водою до самого верху. Щоб не почався процес бродіння, між огірками не повинно бути ніяких бульбашок.
Банки закрийте кришками і закатайте, перевертати банки не треба.
Іноді треба перевіряти, чи не здулися кришки. Якщо таке трапилося, банку відкрийте, долийте воду і знову закатайте. Солоні в холодній воді огірки готові!