Американський яблучний пиріг. Десерт з пісочного тіста з яблучною начинкою
Американський яблучний пиріг один з найніжніших і смачних десертів для справжніх ласунів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Для тіста:
- Борошно – 200 г.
- Цукор – 25 г.
- Вершкове масло – 180 г.
- Вода – 5-6 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Яблука – 6-7 шт.
- Мускатний горіх – ¼ ч. л.
- Лимонний сік – ½ ч. л.
- Цедра лимона – ½ ч. л.
- Цукор – 25 г.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Кориця – ½ ч. л.
Як приготувати американський яблучний пиріг
Для тіста в миску просійте борошно, додайте цукор, сіль і перемішайте.
На великій тертці натріть або наріжте на шматочки вершкове масло і додайте в борошняну суміш.
Холодну воду влийте і замісіть еластичне тісто. Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки цукор, спеції, крохмаль, сік і цедру лимона з’єднайте в мисці
Отриману пряну масу ретельно перемішайте. Видаливши насіння вимийте яблука і наріжте на тонкі шматки.
Пряну масу і шматочки яблук з’єднайте, отриману добре перемішайте.
Дістаньте з харчової плівки готове тісто і розділіть на 2 частини.
Одну частину тсста не тонко розкатайте в коло. Тісто викладіть у форму для випікання так, щоб краї були вище краю форми.
Яблучну форму викладіть у форму і сформуйте з яблук гірку.
Розкачайте другу частину тіста в пласт і викладіть поверх начинки. Краї тіста добре скріпіть.
За допомогою леза або гострого ножа зробіть розрізи на верхній частині пирога.
Пиріг випікайте приблизно 50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного!