Смачне вишневе варення на зиму
Варення з вишні готується просто, а виходить з яскравим і насиченим смаком. Вишневе варення по домашньому з задоволенням їдять як діти, так і дорослі, сподобається Вам і Вашим близьким!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти
- вишня – 1 кг
- цукор – 1 кг.
- вода – 20 мл.
Покроковий рецепт приготування
1. Ретельно промиваємо вишні, видаляємо погані або зіпсовані ягоди.
2. На дно каструлі з товстим дном викладаємо частину вишень, посипаємо цукром.
Чергуючи шари.
Накриваємо рушником, залишаємо на 1-2 години.
3. Після закінчення часу вливаємо воду і відправляємо на повільний вогонь, топимо цукор, періодично перемішуючи, не допускаючи пригорання цукру.
Поступово збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння.
Вимикаємо вогонь і залишаємо на 10-15 хвилин.
4. Потім збираємо піну і накривши кришкою, залишаємо на 10-12 годин.
5. Після завершення часу доводимо масу до кипіння і варимо 5 хвилин.
Вимикаємо вогонь і залишаємо на 10-15 хвилин.
Потім збираємо піну і накривши кришкою, залишаємо на 10-12 годин.
6. Знову доводимо масу до кипіння, варимо 5 хвилин попутно збираючи піну, потім розкладаємо по гарячим стерилізованим банкам, закупорюємо стерилізованими кришками, перевіряємо на герметичність.
Укладаємо банки кришками вниз, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження. Смачного!