Підлива без м’яса: до макаронів, до рису і пюре
Думаю, всі погодяться, що другі страви набагато смачніше з підливою. Вона прекрасно підкреслює смак основної страви і відмінно доповнить будь-який гарнір. Тому сьогодні я вирішила поділитися з вами найпростішим рецептом томатної підливи без м’яса, яка готується буквально за 5 хвилин. Вона підійде для других страв, будь-яких гарнірів і котлет.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти
- 2 ст.л. соняшникової олії
- 1 ст.л. вершкового масла
- 2 ст.л. пшеничного борошна
- 1 ст.л. томатної пасти
- 500 мл. води
- сіль, спеції, приправи, сушені трави
- додайте трохи цукру для балансу смаку (буде ще смачніше)
- 1 ст.л. сметани (не обов’язково, за бажанням)
Покроковий рецепт приготування
На сковорідку наливаємо 2 ст.л. соняшникової олії + 1 ст.л. вершкового масла.
Розтоплюємо на невеликому вогні (так, щоб вершкове масло не горіло).
Насипаємо 2 ст.л. пшеничного борошна.
Борошно трохи обсмажуємо і додаємо 1 ст.л. томатної пасти.
Потроху вливаємо 500 мл води, кожен раз добре перемішуючи до гладкості, щоб не було грудочок.
Додаємо сіль, спеції і сушені трави за смаком.
Я додала: сіль, копчену паприку, сухий кріп, чорний перець, сухий часник і гострий червоний перець.
Для балансу смаку можна додати трохи цукру (буде ще смачніше). Також додаємо лавровий лист.
Я ще в кінці приготування додаю 1 ст.л. сметани (це за бажанням, за смаком, не обов’язково, якщо не любите).
Підлива готова!
Ідеально до котлет і до будь-якого гарніру (для рису, гречки, будь-яких каш, для картопляного пюре, до макаронів і т.д. і т.п.). Смачного!