У мене сьогодні пиріжки з капустою: розповім і покажу, як зробити тісто як пух
Сьогодні, дорогі мої, хочу поділитися найсмачнішим і простим рецептом пиріжків з капустяною начинкою. Тісто універсальне, воно підійде для великих пирогів і маленьких, так і начинку можна зробити будь-яку. Якщо будете пекти з солодкою начинкою, то додайте в тісто 3-4 ст.л. цукру.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Тісто:
- Борошно – 550 г
- Молоко – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі – 8-10 г
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
Начинка:
- Капуста – 1 качан
- Яйця – 3 шт.
- Вершкове масло і соняшникова олія для смаження
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування:
Отже, візьміть велику миску і влийте в неї трохи тепле молоко.
Всипте дріжджі і перемішайте. Відразу влийте розтоплене вершкове масло (тільки не гаряче).
Вбийте яйце і перемішайте віночком. Додайте сіль і цукор. Всипте частинами борошно.
Замісити тісто руками. Збризніть миску і тісто соняшниковою олією.
Затягніть плівкою і поставте в тепле місце хвилин на 40.
ПОРАДА! Всипати борошно частинами, можливо буде потрібно трохи більше або менше борошна.
Як тільки тісто піднялося, обімніть його руками і залиште хвилин на 20.
Капусту наріжте, викладіть в сковорідку, влийте 70-100 мл води, прикрийте кришкою і тушкуйте до випаровування рідини.
Як тільки капуста розм’якла, а рідина випарувалася, додайте соняшникову олію і вершкове масло 1:1.
Обсмажте до рум’яності на середньому вогні, посоліть.
Додайте нарізані варені яйця.
Перемішайте і остудіть.
Тісто розділіть на порції. У мене вийшло 25 штук.
Розкатайте заготовку з тіста. Викладіть начинку і защипніть краї.
Деко застеліть пергаментом і викладіть пиріжки швом вниз.
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до рум’яності.
Час випікання залежить від духовки, мені треба було 25 хвилин.
Гарячі пиріжки змастіть вершковим маслом, накрийте рушником і залиште до повного охолодження.
Пиріжки шалено смачні вийшли, рекомендую.