Беру сир і готую на сковорідці таку “смакоту” на сніданок
Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі найпростіший рецепт дуже смачних коржиків, які зможе приготувати навіть недосвідчена господиня.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Готуються буквально за лічені хвилини і при цьому вам не доведеться розкатувати приготоване тісто.
Необхідні продукти:
- Кефір (жирність 2,5-3,2%) – 0,5 л
- Сир (жирність 5-9%) – 250-300 г
- Борошно пшеничне – 200-250 г
- Яйця курячі (великі) – 2 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
- Свіжа зелень – невеликий пучок
- Соняшникова олія – для обсмажування коржів.
Покроковий процес приготування:
Для замісу тіста підбираємо зручну ємність – глибоку і містку. Наливаємо в неї кефір кімнатної температури. Якщо ви напередодні забули його дістати з холодильника, просто трохи прогрійте в мікрохвильовій печі. Туди ж вбиваємо 2 яйця. Солимо і перчимо до смаку.
Ретельно перемішуємо все за допомогою віночка до однорідності.
Тепер додаємо сир. Якщо в ньому є великі грудочки, його можна пропустити через металеве сито або розтерти виделкою. Зелень миємо, просушуємо, дрібно січемо ножем і кладемо слідом за сиром.
Все ще раз перемішуємо і починаємо додавати просіяне борошно, перемішане з содою.
У результаті повинно вийти тісто, за консистенцією нагадує жирну сметану.
У сковорідку наливаємо трохи олії. Якщо ви не прагнете отримати хрустку скоринку, то можете просто змастити олією сковорідку або навіть випікати без олії (при наявності антипригарного покриття). Коли олія розігріється, викладаємо кілька ложок тіста і розподіляємо рівномірним шаром по дну. Накриваємо кришкою і випікаємо корж 3-5 хвилин на повільному вогні, до зарум’янювання.
Потім перевертаємо його на іншу сторону і продовжуємо пекти ще пару хвилинок, до повної готовності.
Подаємо готові коржі до столу прямо з печі. Ідеальний варіант для сніданку – швидко, недорого і без клопоту. Готуйте, пробуйте, Смачного!