Сметанне печиво. Можна пекти хоч кожний день
Сметанне печиво шалено смачне і ніжне, його смак неодмінно сподобається всім господиням.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Борошно – сто п’ятдесят грам
- Сметана – сто п’ятдесят грам
- Масло вершкове – сто грам
- Розпушувач – одна чайна ложка
- Жовток – одна штука
- Цукор – від вісімдесяти до 100 грам
Покроковий процес приготування:
Змішайте сметану з розм’якшеним маслом.
Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, перемішайте і з’єднайте з сметанно-масляною масою.
Перемішайте, викладіть на присипаний борошном стіл і продовжуйте замішувати руками.
Помістіть тісто в пакет і відправте в холодильник на 40 хвилин.
Розкачайте тісто завтовшки приблизно 0,8 см. Візьміть жовток, змішаний з невеликою кількістю води і ретельно змастіть тісто.
Зверху рясно посипте цукром. Потім наріжте на невеликі прямокутники.
Форму для випікання змастіть масло і викладіть на нього готові печива. У розігрітій до 190 градусів духовці випікайте печиво близько 10 хвилин.