Сметанне печиво. Можна пекти хоч кожний день

Сметанне печиво шалено смачне і ніжне, його смак неодмінно сподобається всім господиням.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • Борошно – сто п’ятдесят грам
  • Сметана – сто п’ятдесят грам
  • Масло вершкове – сто грам
  • Розпушувач – одна чайна ложка
  • Жовток – одна штука
  • Цукор – від вісімдесяти до 100 грам

Покроковий процес приготування:

Змішайте сметану з розм’якшеним маслом.

Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, перемішайте і з’єднайте з сметанно-масляною масою.

Перемішайте, викладіть на присипаний борошном стіл і продовжуйте замішувати руками.

Помістіть тісто в пакет і відправте в холодильник на 40 хвилин.

Розкачайте тісто завтовшки приблизно 0,8 см. Візьміть жовток, змішаний з невеликою кількістю води і ретельно змастіть тісто.

Зверху рясно посипте цукром. Потім наріжте на невеликі прямокутники.

Форму для випікання змастіть масло і викладіть на нього готові печива. У розігрітій до 190 градусів духовці випікайте печиво близько 10 хвилин.