Французьке тісто для солодкої випічки: вибір досвідчених господинь
Французьке тісто люблять безліч господинь за свою універсальність. З ним можна робити пироги, круасани, булочки. Начинка теж не має значення, тісто буде однаково органічно комбінуватися з солоною начинкою, як і з солодкою. Один рецепт, а стільки різноманітності! Ти здивуєшся, наскільки легко буде працювати потім з цим здобним тістом. Воно виходить м’яким і повітряним. А за один раз можна зробити його багато і потім ще тиждень зберігати в холодильнику.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні інгредієнти
- 650 г борошна
- 200 г вершкового масла, маргарину або спреда
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 250 г молока
- 1 ч. л. без гірки солі
- 11 г сухих дріжджів
Як приготувати французьке тісто для солодкої випічки
У чашу для замішування тіста влий тепле молоко, розтоплене масло і 2 яйця. Туди ж поклади сіль і цукор, потім перемішай все разом.
Після цього тобі потрібно змішати сухі швидкодіючі дріжджі з просіяним борошном і висипати це в чашу. Тепер настає процес замішування тіста.
Дуже добре, якщо у тебе є тістоміс, тоді ти просто включаєш його і отримуєш все готове. Якщо ж такого немає, то нічого страшного, тісто відмінно вимішується руками. Проте врахуй, що в його складі дуже багато жирів, тому місити потрібно буде довго, хвилин 15 точно.
Якщо тісто ще пористе і ніби рване, то продовжуй місити, зупинятися рано. В результаті тісто має вийти зовсім гладким.
Готове тісто зберігається в холодильнику до 7 днів. Кожен день можна потроху його відщипувати і щось готувати. Головне, щоб воно лежало в пакеті або в мисці, накритою харчовою плівкою. А при бажанні тісто можна навіть заморозити!