Хрустка капустка з помідорами і перцем на зиму. Смачний, готовий салат на вечерю
Хочу сьогодні поділитися з вами рецептом дуже смачного салату з капусти на зиму. Капуста в ньому виходить хрусткою, а завдяки помідорам – салат соковитим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Мила справа, взимку до вечері відкрити свій салатик, без будь-якої хімії та повечеряти. Ми таку, пів літрову баночку з’їдаємо за раз.
Для приготування на 8 півлітрових баночок нам знадобиться:
- 2 кг капусти
- 2 кг помідорів
- 6 головок ріпчастої цибулі
- 6 морквин
- 6 солодких перців
- 200 гр цукру
- 60 гр солі
- 1 стакан столового оцту
- 14 горошин запашного перцю
- 14 горошин чорного перцю
- 6 шт. лаврового листа
- 1 пучок кропу
Як приготувати салат на зиму
Овочі ретельно миємо. Капусту дрібно шаткуємо.
Помідори нарізаємо скибочками. Перед очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою.
Моркву натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви, і подрібнюємо цибулю.
Овочі всі з’єднуємо, перекладаємо в емальований посуд. Солимо і добре перемішуємо.
Встановлюємо вантаж і залишаємо на 12 годин. Я це зазвичай роблю з вечора, а вранці закатую.
Через 12 годин зливаємо з овочів сік і виливаємо в окрему каструлю.
До овочів в каструлі овочів додаємо спеції, лавровий лист, цукор, оцет.
Кріп дрібно нарізаємо, додаємо до овочів.
Варимо 10 хвилин на середньому вогні.
Розкладаємо овочі щільно по банкам.
Сік, який стояв в окремій каструлі, доводимо до кипіння і заливаємо ним банки з овочами. Банки і кришки попередньо стерилізуємо, я це роблю в духовці.
Банки прикриваємо і стерилізуємо: 0,5 л – 10 хвилин, 1 л – 20 хвилин.
Банки закатуємо. Залишаємо на кухні до повного охолодження, потім прибираємо в прохолодне місце. Смачного!