Хрустка капустка з помідорами і перцем на зиму. Смачний, готовий салат на вечерю

Хочу сьогодні поділитися з вами рецептом дуже смачного салату з капусти на зиму. Капуста в ньому виходить хрусткою, а завдяки помідорам – салат соковитим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Мила справа, взимку до вечері відкрити свій салатик, без будь-якої хімії та повечеряти. Ми таку, пів літрову баночку з’їдаємо за раз.

Для приготування на 8 півлітрових баночок нам знадобиться:

  • 2 кг капусти
  • 2 кг помідорів
  • 6 головок ріпчастої цибулі
  • 6 морквин
  • 6 солодких перців
  • 200 гр цукру
  • 60 гр солі
  • 1 стакан столового оцту
  • 14 горошин запашного перцю
  • 14 горошин чорного перцю
  • 6 шт. лаврового листа
  • 1 пучок кропу

Як приготувати салат на зиму

Овочі ретельно миємо. Капусту дрібно шаткуємо.

Помідори нарізаємо скибочками. Перед очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою.

Моркву натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви, і подрібнюємо цибулю.

Овочі всі з’єднуємо, перекладаємо в емальований посуд. Солимо і добре перемішуємо.

Хрустка капустка з помідорами і перцем на зиму. Смачний, готовий салат на вечерю

Встановлюємо вантаж і залишаємо на 12 годин. Я це зазвичай роблю з вечора, а вранці закатую.

Через 12 годин зливаємо з овочів сік і виливаємо в окрему каструлю.

До овочів в каструлі овочів додаємо спеції, лавровий лист, цукор, оцет.

Кріп дрібно нарізаємо, додаємо до овочів.

Варимо 10 хвилин на середньому вогні.

Розкладаємо овочі щільно по банкам.

Сік, який стояв в окремій каструлі, доводимо до кипіння і заливаємо ним банки з овочами. Банки і кришки попередньо стерилізуємо, я це роблю в духовці.

Банки прикриваємо і стерилізуємо: 0,5 л – 10 хвилин, 1 л – 20 хвилин.

Банки закатуємо. Залишаємо на кухні до повного охолодження, потім прибираємо в прохолодне місце. Смачного!