Останнім часом часто готую вечерю з картоплі: трохи фантазії і кожен раз виходить нова страва
Всім привіт. Останнім часом я часто стала готувати вечерю зі звичайної картоплі. Тому що це швидко, ситно, смачно і дешево. А якщо проявити фантазію і готувати різноманітні страви, то цей овоч ніколи не набридне.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Вчора я, наприклад, готувала вечерю з чотирьох картоплин. Вийшло так смачно і незвично, що я не можу не поділиться з вами рецептом.
Необхідні продукти:
- Картопля – 500 г.
- Ковбаса – 150 г.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сир – 50 г.
- Чорний перець – 0.25 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Соняшникова олія для смаження
Покроковий процес приготування:
Спочатку нам потрібно натерти 500 грам картоплі на грубій терці. Стільки у мене важать 4 картоплини. Натерту картоплю перекладаємо в миску.
Потім беремо 150 грам будь-якої ковбаси, яка у вас є і натираємо на тертці. Відправляємо натерту ковбасу до картоплі.
Додаємо сюди ж 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю і пів чайної ложки солі. Вбиваємо 2 яйця. І після цього всю цю масу ретельно перемішуємо.
Тепер нам потрібна зелень. Я наріжу петрушку, а ви можете покласти будь-яку зелень, яка вам подобається. Відправляємо її до решти інгредієнтів.
Тепер нам потрібен невеликий шматочок сиру. Я натру на тертці 50 грам. Ви можете взяти будь-яку кількість сиру за вашим бажанням. Сир відправляємо в миску до нашої картопляно-ковбасної маси.
Туди ж відправляємо 2 столові ложки борошна. Перемішуємо. Тісто готове, справа залишилася за малим.
У сковорідку наливаємо соняшникову олію. Розігріваємо. Викладаємо картопляну масу на сковорідку ложкою і формуємо фігуру за бажанням. Я буду робити великі прямокутники з двох столових ложок картопляної маси. На одну сковорідку у мене вміщається по 2 прямокутника. Смажимо по 4-5 хвилин з кожного боку майже на мінімальному вогні.
Таким чином підсмажуємо всю картоплю і перекладаємо прямокутники на тарілку. У мене вийшло 10 штук.
На мій погляд, ці картопляні коржі навіть смачніше, ніж смажена картопля або картопля фрі. Вони красиві, рум’яні з яскравим ковбасним смаком. Як варіант їх можна подати з хлібом і молоком.