Взимку відкрили баночку і ахнули, як смачно. Хрусткі кабачки на зиму

Заготівля виходить не тільки хрусткою і свіжою, дуже ароматною. Страва ще й гарна, таку можна подавати на святковий стіл, в якості оригінальної закуски до м’ясних страв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 5 шт;
  • морква, 2 шт;
  • зелень за смаком;
  • перець горошок по 5 шт в банку;
  • перець духмяний по 3 шт;
  • часник по 1 зубчику;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 3 ст.л;
  • оцет 9%, 50 мл.

Процес приготування

Кабачки промиваємо і за допомогою овочечистки ріжемо на тонкі слайси.

Моркву натираємо на грубій терці або на тертці для корейської моркви. Банки і кришки добре миємо.

На дно кожної банки укладаємо зелень, спеції, часник і трохи моркви.

Пластинки кабачків скручуємо рулетами і укладаємо в банку до половини.

Зверху кладемо моркву, зелень і укладаємо знову рулетики кабачків. Зверху кладемо зелень.

Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром, доводимо до кипіння і варимо, поки не розчиняться інгредієнти.

Коли все закипить, вливаємо оцет, перемішуємо.

Заливаємо маринад в банки, накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду по шийку.

Після того, як вода в каструлі закипить, стерилізуємо 15 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо і залишаємо повністю остигати.

Взимку відкрили баночку і ахнули, як смачно. Хрусткі кабачки на зиму

Зберігати заготовку можна в коморі або в підвалі. Рулетики виходять дуже смачними, хрусткими і пряними, прекрасно поєднуються з м’ясними нарізками, сирними і іншими стравами.