Оригінальний огірковий салат – свіжість для літнього обіду або вечері
Легкі, свіжі страви в літню спеку особливо актуальні. У сезон овочів впоратися з таким завданням легко, особливо, коли є огірки. Смачний огірковий салат виходить оригінальним і пікантним. Його можна подавати як закуску або гарнір – до м’яса, птиці, риби. Якщо ви любите бургери або хот-доги і робите їх самі – цей спосіб приготування огірочків теж прийдеться до речі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- огірки – 1 кг;
- цибуля – 110 гр;
- оцет шестипроцентний – 120 мл;
- кип’яток – 120 мл;
- кріп в сушеному вигляді – 1 ст л;
- сіль – 2 ч л.
Покроковий процес приготування:
Огірки очищаємо від шкірки, ріжемо навпіл уздовж. Видаляємо насіння за допомогою чайної ложки.
Цибулю і огірки ріжемо напів кільцями. З’єднуємо цибулю з огірками.
У ємності з’єднуємо оцет із сіллю і цукром, додаємо кріп, кип’яток. Все вимішуємо, щоб цукор і сіль розчинилися повністю.
Розсіл вливаємо в гарячому вигляді до овочів, вимішуємо. Даємо охолонути повністю.
Прибираємо в холод на пару годин. Такий салат відмінно зберігається в холодильнику.
Можна подавати як гарнір, закуску. Можна використовувати в салатах і при приготуванні страв, де потрібні мариновані огірочки.