Приголомшливо легкий і соковитий! Найніжніший пиріг з абрикосами
Простий в приготуванні і дуже дуже смачний абрикосовий кекс або пиріг. Легко ріжеться, не кришиться, виходить незрівнянно ніжний, м’який, повітряний з ароматними соковитими абрикосами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Борошно пшеничне – 230 м (1,5 склянки)
- Масло вершкове – 100 г.
- Яйця – 3 шт. (розділити жовтки і білки)
- Сметана – 200 г.
- Цукор – 180 г.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Розпушувач – 10 г.
- Абрикоси – 300-400 г.
Форма діаметром 23 см.
Покроковий процес приготування:
Для начинки абрикоси миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки й нарізаємо на невеликі шматочки.
У мисці з’єднуємо м’яке вершкове масло, цукор, ванільний цукор, перемішуємо міксером.
Далі додаємо жовтки, перемішуємо.
Потім сметану, перемішуємо до однорідного стану.
З’єднуємо борошно і розпушувач, перемішуємо. Просіваємо суху суміш і замішуємо тісто.
Окремо збиваємо білки c сіллю в густу білу піну і додаємо частинами до тіста. Тісто виходить легке і не густе.
Форму для запікання (у мене діаметром 23 см. З отвором по середині) змастити м’яким вершковим маслом і присипати борошном.
Тісто і абрикоси викладаємо шарами в форму. Тістом закриваємо абрикоси. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Готовність кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити повністю сухою.
Пиріг з абрикосами готовий! Смачного!