Приголомшливо легкий і соковитий! Найніжніший пиріг з абрикосами

Простий в приготуванні і дуже дуже смачний абрикосовий кекс або пиріг. Легко ріжеться, не кришиться, виходить незрівнянно ніжний, м’який, повітряний з ароматними соковитими абрикосами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Борошно пшеничне – 230 м (1,5 склянки)
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Яйця – 3 шт. (розділити жовтки і білки)
  • Сметана – 200 г.
  • Цукор – 180 г.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 10 г.
  • Абрикоси – 300-400 г.

Форма діаметром 23 см.

Покроковий процес приготування:

Для начинки абрикоси миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки й нарізаємо на невеликі шматочки.

У мисці з’єднуємо м’яке вершкове масло, цукор, ванільний цукор, перемішуємо міксером.

Далі додаємо жовтки, перемішуємо.

Потім сметану, перемішуємо до однорідного стану.

З’єднуємо борошно і розпушувач, перемішуємо. Просіваємо суху суміш і замішуємо тісто.

Окремо збиваємо білки c сіллю в густу білу піну і додаємо частинами до тіста. Тісто виходить легке і не густе.

Форму для запікання (у мене діаметром 23 см. З отвором по середині) змастити м’яким вершковим маслом і присипати борошном.

Тісто і абрикоси викладаємо шарами в форму. Тістом закриваємо абрикоси. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Готовність кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити повністю сухою.

Пиріг з абрикосами готовий! Смачного!