Мій улюблений рецепт пікантних маринованих огірочків
Огірочки виходять хрусткими, твердими, пікантними і смачними. Та й розсіл класний! Рецепт розрахований на 10 літрових банок.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- Огірки – 5 кілограмів
- Часник – 10 зубків
- Чорний перець горошком (на ваш смак)
- Парасольки кропу – 10 штук
- Смородинові листи – 10 штук
- листя хрону
- Вода – 2400 мілілітрів
- Цукор – 5 столових ложок
- Сіль – 3 столових ложки
- Гірчиця в зернах – 10 чайних ложок
- Оцет 9% – 150 мілілітрів
- Перець запашний горошком – 30 штук
приготування:
Вимити, замочити в холодній воді огірки на 3-4 години. У заздалегідь простерилізовані банки скласти по 3 штуки перцю, зелень, часник, огірки, по чайній ложці гірчиці.
З цукру, солі, води зробити маринад, дати закипіти, зняти з вогню, влити оцет. Банки залити гарячим маринадом, простерилізувати у киплячій воді 5 хвилин.
Перевернути готові банки, дати охолонути, не накривати.
Смачного!