Рецепт смачних і хрустких огірочків «Глобус»
Цей рецепт був дуже популярний свого часу: огірочки виходять як бочкові, хрусткі, ароматні, просто подаємо до столу або використовуємо в складі салатів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 2 кг;
- листя вишні, лавровий по 3 шт;
- смородина, 6 шт;
- кріп парасольки;
- часник, 6 зубчиків;
- перець духмяний і горошок;
- гірчиця насіння, 1.5 ч.л;
- сіль, 1 ст.л;
- оцет 9%, 250 мл;
- цукор, 0,5 склянки;
- вода, 1250 мл.
Процес приготування огірків
Огірки з грядки просто промиваємо і видаляємо хвостики. Якщо огірки покупні, краще замочити на 2 години.
У стерильні банки розкладаємо всі спеції, зелень, кріп парасольки, перці і огірки.
Заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо прогріватися на 20 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, змішуємо з сіллю і цукром, доводимо до кипіння і вливаємо оцет.
Порада: оцет наливайте акуратно, в гарячій воді він викликає бурхливу реакцію і з’являється піна.
Закручуємо кришками, перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження.
Консервація відмінно зберігається в підвалі і в коморі.
Огірочки вам точно сподобаються, вони дуже смачні, солі і цукру в міру, кислота помірна, тому вони припадуть до вподоби всім любителям консервації.