Рецепт борщової заправки на зиму
Дуже зручно взимку – баночку маленьку відкрив – і борщик за півгодини готовий! Можна вегетаріанський, можна на бульйоні, можна на тушонку – взагалі хвилинна справа!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Інгредієнти:
- буряк 3 кг;
- морква 1 кг;
- цибуля ріпчаста 1 кг;
- перець солодкий 1 кг;
- помідори 1 кг;
- 1 стакан цукру;
- 3 ст. л. солі;
- 1 стакан рослинного масла;
- 125 мл (половина тонкого склянки) оцту 9%.
Виходить: близько 12 банок по 0,5 л
Приготування
Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:
– цибулю порізати напів-або чверть-кільцями.
– буряк натерти на крупній тертці (можна і на корейський лад).
– так само натерти і морква.
– перець порізати тонкою соломкою.
– помідори напів-кружечками.
Додати сіль, цукор, оцет, масло. Все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин,
розкласти гарячим в стерильні банки і закатати.
Взимку просто варите бульйон, заправляєте капустою, картоплею (я варю без неї), трохи проварюєте і відправляєте вміст баночки, хвилин через 7-10 борщик готовий! В кінці можна додати рубаний часничок прямо в каструльку і в тарілку побільше зелені і сметанка для бажаючих.
Смачного!