Кабачкова ікра на зиму. Спробуйте, в магазині купувати вже більше не захочеться
Кабачок – один з моїх улюблених овочів. Люблю його в самих різних видах і поєднаннях. Але кабачкова ікра – у пріоритеті! Готувати її зовсім не складно, вона виходить смачною, дуже ароматною. Спробуйте приготувати вдома і в магазині Ви більше купувати не будете.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- кабачки – 800 гр.
- цибуля – 180 гр.
- морква – 180 гр.
- томатна паста – 2 ст.л.
- часник – 3-4 зубчики
- цукор – 1 ч.л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- оцет (9%) – 1 ст.л.
- соняшникова олія – для смаження
Вихід – 800 мл
Як приготувати кабачкову ікру
Отже, у кабачка обрізаємо все зайве і очищаємо. Це зручно робити за допомогою овочечистки. Очищений кабачок у мене важить 800 гр. Ікри виходить приблизно 800 мл. Якщо вам потрібна більша кількість ікри, то ви збільшуєте в 2 або 3 рази відповідно всі інгредієнти.
У мене кабачок молодий, тому насіння я не видаляю, якщо він у вас більш зрілий – то внутрішню частину потрібно вирізати. І тепер кабачки нарізаємо на маленькі кубики.
Цибуля і морква в ікру кладеться в рівних пропорціях. 180 гр. цибулі і 180 гр. моркви нарізаємо на маленькі шматочки.
Велику сковорідку ставимо на плиту, вливаємо олію без запаху і всипаємо цибулю. Обсмажуємо її, помішуючи, хвилини дві. Потім додаємо моркву і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
Тепер додаємо 2 ст.л. томатної пасти, добре перемішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин.
Далі в зажарку висипаємо підготовлені кабачки, перемішуємо, додаємо 3-4 зубчики часнику, пропущені через прес, всипаємо сіль і чорний мелений перець за смаком (я додала 1,5 ч.л. дрібної солі і 0,5 ч.л. перцю) , також всипаємо 1 ч.л. цукру і добре перемішуємо овочі.
Обсмажені овочі перекладаємо в каструлю з товстим дном, щоб вони не підгорали, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до м’якості кабачків. Періодично кришку знімаємо і помішуємо, щоб нічого не підгорало. Якщо ви бачите, що рідини у вас утворилося мало – підлийте трохи води.
Коли кабачки стали м’якими – знімаємо з вогню і пробиваємо все за допомогою погружного блендера до однорідного стану.
Готову ікру відправляємо знову на плиту. Доводимо її до кипіння, постійно помішуючи. Коли ікра закипить вливаємо 1 ст.л. оцту (9%), перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Розкладаємо ікру по банках. Банки і кришки я заздалегідь стерилізую.
Добре закручуємо кришку, перевертаємо банку і закутуємо в рушник або ковдру. В такому стані даємо ікрі повністю охолонути, а потім зберігаємо в прохолодному місці.