Уже давно не купуємо квас, адже його так легко приготувати за цим рецептом
Літо в цьому році спекотне, організму потрібно більше рідини. Звичайно можна сходити в магазин і купити різні прохолодні напої, але я вважаю за краще приготувати самій. Наприклад квас, компот або мохіто.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
На цей раз поділюся рецептом квасу на житніх скоринках і дріжджах. Робити його просто, а виходить смачний і ядряний напій.
Я користуюся цим, перевіреним рецептом уже давно. Якщо у вас є свій улюблений, поділіться ним в коментарях я з задоволенням спробую приготувати за вашим рецептом.
СКЛАД на 3 літри:
- Хліб житній – 1/3 буханки
- Родзинки – 1/2 жмені
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
- Цукор – 1/2 склянки
- Вода
Отже, у мене був підсохлий житній хліб, приблизно 1/3 буханки. Я розклала скибочки на деко і запекла їх до рум’яного кольору, люблю навіть трохи перетримати, щоб шматочки злегка підгоріли.
Склала скоринки хліба в трилітрову банку.
Додала цукор, родзинки і сухі дріжджі.
ПОРАДА! Якщо любите солодкий квас, додайте цукру побільше.
Залила остиглою кип’яченою водою, прикрила серветкою і залишила в теплому місці на добу.
У мене стояв напій на веранді, там було досить жарко. Важливо, щоб не було прямих сонячних променів.
Кришкою не закривати!
Через добу процідила квас через сито, перелила в графін, закрила кришкою і поставила в холодильник.
Пийте в охолодженому вигляді.