Уже давно не купуємо квас, адже його так легко приготувати за цим рецептом

Літо в цьому році спекотне, організму потрібно більше рідини. Звичайно можна сходити в магазин і купити різні прохолодні напої, але я вважаю за краще приготувати самій. Наприклад квас, компот або мохіто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

На цей раз поділюся рецептом квасу на житніх скоринках і дріжджах. Робити його просто, а виходить смачний і ядряний напій.

Я користуюся цим, перевіреним рецептом уже давно. Якщо у вас є свій улюблений, поділіться ним в коментарях я з задоволенням спробую приготувати за вашим рецептом.

СКЛАД на 3 літри:

  • Хліб житній – 1/3 буханки
  • Родзинки – 1/2 жмені
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Цукор – 1/2 склянки
  • Вода

Отже, у мене був підсохлий житній хліб, приблизно 1/3 буханки. Я розклала скибочки на деко і запекла їх до рум’яного кольору, люблю навіть трохи перетримати, щоб шматочки злегка підгоріли.

Уже давно не купуємо квас, адже його так легко приготувати за цим рецептом

Склала скоринки хліба в трилітрову банку.

Додала цукор, родзинки і сухі дріжджі.

Уже давно не купуємо квас, адже його так легко приготувати за цим рецептом

ПОРАДА! Якщо любите солодкий квас, додайте цукру побільше.

Залила остиглою кип’яченою водою, прикрила серветкою і залишила в теплому місці на добу.

Уже давно не купуємо квас, адже його так легко приготувати за цим рецептом

У мене стояв напій на веранді, там було досить жарко. Важливо, щоб не було прямих сонячних променів.

Кришкою не закривати!

Через добу процідила квас через сито, перелила в графін, закрила кришкою і поставила в холодильник.

Уже давно не купуємо квас, адже його так легко приготувати за цим рецептом

Пийте в охолодженому вигляді.

Уже давно не купуємо квас, адже його так легко приготувати за цим рецептом