Консервуємо хрусткі огірочки на зиму
Клaдeм на дно банок (у нашому рецепті літрові) аркуш чорної смородини і вишні, молоденький лист хріну, парасольку кропу, гілочку естрагону і три зубчики часнику.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Укладаємо огірки в банки щільно до самого верху. Кип’ятимо воду, заливаємо всі банки окропом на 15 хв. Зливаємо воду з банок в каструльку і додаємо туди:
- 5 чайних л соли;
- 10 чайних л цукру;
- 3 лаврових листки;
- 10-15 горошин чорного перцю.
Доводимо розсіл до кипіння і вливаємо 100 мл 6% оцту. Залиті банки цим розсолом, загорнути і укутаті теплою ковдрою до повного охолодження. Огірочки на зиму готові!
Зберігаті їх можна в прохолодній і темній коморі протягом року. Смачного!
Замітка!
Peцeпт розрахований на 3 літри огірків.