Кращий рецепт маринованих огірочків з кетчупом чилі
Гостро-пряні, хрусткі, апетитні – взимку це найперша закуска, тільки встигай відкривати банки! Спробуйте приготувати огірковий урожай таким способом, і, можливо, рецепт надовго пропишеться на вашій кухні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Замітка!
Розрахунок на літрові банки, а ще точніше – на 3 таких банки.
Приготування
Спочатку, як зазвичай, миєммо банки із засобом для миття посуду, ретельно обполіскуємо чистою водою і ошпарюємо окропом.
Залізні кришки кип’ятимо 5 хвилин.
На дно банок кладемо кілька горошин білого і чорного перцю, лавровий лист, пару очищених зубчиків часнику.
Чисто вимиті огірки невеликого розміру намагайтесь помістити в банки стоячи, а біля горлечка – зовсім маленькі корнішони, щоб не залишалося порожнього місця.
Доводимо до кипіння маринад:
- вода – 1 літр;
- цукор – 250 г;
- сіль – 2 столові ложки;
- столовий оцет 9% – 150 м;
- кетчуп “чилі” – 1 пакет (300 м).
Киплячим маринадом заливаємо огірки. Стерилізуємо 15 хвилин. Закручуємо прокип’яченими залізними кришками, перевертаємо банки догори дном і укутуємо ковдрою.
Коли повністю охолонуть, прибираємо на зберігання.
Смачного!