Кращий рецепт маринованих огірочків з кетчупом чилі

Гостро-пряні, хрусткі, апетитні – взимку це найперша закуска, тільки встигай відкривати банки! Спробуйте приготувати огірковий урожай таким способом, і, можливо, рецепт надовго пропишеться на вашій кухні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Замітка!

Розрахунок на літрові банки, а ще точніше – на 3 таких банки.

Приготування

Спочатку, як зазвичай, миєммо банки із засобом для миття посуду, ретельно обполіскуємо чистою водою і ошпарюємо окропом.

Залізні кришки кип’ятимо 5 хвилин.

На дно банок кладемо кілька горошин білого і чорного перцю, лавровий лист, пару очищених зубчиків часнику.

Чисто вимиті огірки невеликого розміру намагайтесь помістити в банки стоячи, а біля горлечка – зовсім маленькі корнішони, щоб не залишалося порожнього місця.

Доводимо до кипіння маринад:

  • вода – 1 літр;
  • цукор – 250 г;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • столовий оцет 9% – 150 м;
  • кетчуп “чилі” – 1 пакет (300 м).

Киплячим маринадом заливаємо огірки. Стерилізуємо 15 хвилин. Закручуємо прокип’яченими залізними кришками, перевертаємо банки догори дном і укутуємо ковдрою.

Коли повністю охолонуть, прибираємо на зберігання.

Смачного!