Салат з огірків на зиму по-корейськи з маминого зошита. Готую не перший рік
Салат виходить з легкими пікантними нотками, в міру гострий, овочі хрусткі, ароматні. Це буде відмінною святковою стравою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 3 кг;
- цибуля і морква по 500 г;
- оцет 9%, 160 мл;
- цукор, 70 г;
- сіль, 40 г;
- приправа для корейської моркви, 50 г;
- олія соняшникова, 230 мл.
Процес приготування огірків по-корейськи
Якщо немає в наявності приправи для корейської моркви, тоді просто змішайте: коріандр, паприку, перець чилі імбир, часник, селеру і гірчицю.
Овочі ріжте в довільному порядку, як вам подобається, моркву можна натерти на тертці для корейської моркви.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Змішати всі овочі, додати спеції, сіль і цукор, оцет і олію.
Дуже добре перемішуємо масу, залишаємо на 2 години. Періодично перемішуємо.
Порада: якщо через 2 години немає достатньо соку, нехай постоїть ще годину – дві, тільки перемішуйте.
Розкладаємо салат по банках, ущільнюємо і заливаємо соком, який виділився.
Накриваємо кришками, ставимо в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плечики банок.
Стерилізуємо після закипання протягом 10 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Зберігати салат можна в підвалі або в коморі.
Дуже смачний, ароматний салат, виглядає просто чудово, особливо прикрашає своїми барвами святкові столи.