Котлети з кабачків: вдалий рецепт. Як приготувати овочеві кабачкові котлети

Котлети з овочів виходять нічим не гірше, ніж м’ясні, а деяким вони навіть більше подобаються. Нічого складного в рецепті немає, часу витратимо трохи, зате результат, вас приємно здивує.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки і картопля по 2 шт;
  • морква, 1 шт;
  • яйця, 2 шт;
  • манна крупа, 2 ст.л;
  • часник, 2 зубчики;
  • зелень за смаком;
  • сіль перець.

Для приготування соусу потрібно:

  • сметана і майонез по 60 г;
  • зелень кропу;
  • часник, 2 зубчики.

Процес приготування кабачкових котлет

Кабачки натираємо на грубій терці і віджимаємо сік.

Моркву з картоплею натираємо на дрібній тертці і змішуємо з кабачковою масою.

Порада: якщо картопля теж соковита, тоді краще і її віджати від зайвої вологи.

Дрібно ріжемо петрушку і кріп, змішуємо з овочами.

Вбиваємо яйця і додаємо подрібнений часник, перемішуємо.

Всипаємо манну крупу або просто борошно, вимішуємо, солимо і перчимо. Залишаємо на 15 хвилин для набухання.

Для соусу змішуємо сметану і майонез, подрібнений часник і зелень.

Формуємо котлети з маси, обсмажуємо на соняшниковій олії з двох сторін.

Котлети з кабачків: вдалий рецепт. Як приготувати овочеві кабачкові котлети

Якщо маса пустила сік, тоді при формуванні віджимаємо від соку.

Котлети виходять дуже смачними. Якщо хочете, можна ще запекти в духовці, але страва і так виходить дуже соковитою і ніжною.

Котлети з кабачків: вдалий рецепт. Як приготувати овочеві кабачкові котлети

Подаємо в гарячому або в холодному вигляді з соусом, різними гарнірами і салатами зі свіжих овочів.