Котлети з кабачків: вдалий рецепт. Як приготувати овочеві кабачкові котлети
Котлети з овочів виходять нічим не гірше, ніж м’ясні, а деяким вони навіть більше подобаються. Нічого складного в рецепті немає, часу витратимо трохи, зате результат, вас приємно здивує.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки і картопля по 2 шт;
- морква, 1 шт;
- яйця, 2 шт;
- манна крупа, 2 ст.л;
- часник, 2 зубчики;
- зелень за смаком;
- сіль перець.
Для приготування соусу потрібно:
- сметана і майонез по 60 г;
- зелень кропу;
- часник, 2 зубчики.
Процес приготування кабачкових котлет
Кабачки натираємо на грубій терці і віджимаємо сік.
Моркву з картоплею натираємо на дрібній тертці і змішуємо з кабачковою масою.
Порада: якщо картопля теж соковита, тоді краще і її віджати від зайвої вологи.
Дрібно ріжемо петрушку і кріп, змішуємо з овочами.
Вбиваємо яйця і додаємо подрібнений часник, перемішуємо.
Всипаємо манну крупу або просто борошно, вимішуємо, солимо і перчимо. Залишаємо на 15 хвилин для набухання.
Для соусу змішуємо сметану і майонез, подрібнений часник і зелень.
Формуємо котлети з маси, обсмажуємо на соняшниковій олії з двох сторін.
Якщо маса пустила сік, тоді при формуванні віджимаємо від соку.
Котлети виходять дуже смачними. Якщо хочете, можна ще запекти в духовці, але страва і так виходить дуже соковитою і ніжною.
Подаємо в гарячому або в холодному вигляді з соусом, різними гарнірами і салатами зі свіжих овочів.