Надзвичайно смачні абрикоси в сиропі на зиму
Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування смачних абрикосів в сиропі на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Скалдові:
- абрикос – 1,1 кг;
- вода – 600 мл;
- цукор – 300 гр;
- лимонна кислота – 0,5 ч.л.
Приготування
Щільні і пружні абрикоси миємо, обсушуємо, розрізаємо вздовж кісточки навпіл і прибираємо цю саму кісточку.
Плоди повинні бути відмінної якості (без гнилизни і не биті).
У підготовлені стерилізовані банки укладаємо половинки абрикосів зрізом вниз таким чином, щоб їх помістилося якнайбільше.
Сильно не натискайте, щоб скибочки не потріскали і зберегли цілісність.
Заливаємо абрикоси крутим окропом до самого верху.
Знадобиться приблизно 600 мілілітрів, але обсяг залежить від щільності укладання половинок.
Відразу ж закручуємо гвинтовими кришками (в повному обсязі) або прикриваємо бляшаними (тоді зверху поставте вантаж).
Ми залишаємо на столі на 15 хвилин – за цей час плоди прогріються.
Після цього акуратно зливаємо абрикосовий настій в каструльку.
Насипаємо туди ж 300 грамів цукрового піску.
Помішуючи, доводимо вміст посуду до кипіння і проварюємо сироп на помірномув вогні близько 5 хвилин.
Додаємо пів чайної ложки лимонної кислоти.
Заливаємо абрикоси киплячим сиропом і відразу ж герметично закриваємо кришками.
Можна використовувати як прості бляшанки (закочуються ключем), так і гвинтові (вони просто закручуються).
Перевертаємо банки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження, закутавши чим-небудь теплим.