Надзвичайно смачні абрикоси в сиропі на зиму

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування смачних абрикосів в сиропі на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Скалдові:

  • абрикос – 1,1 кг;
  • вода – 600 мл;
  • цукор – 300 гр;
  • лимонна кислота – 0,5 ч.л.

Приготування

Щільні і пружні абрикоси миємо, обсушуємо, розрізаємо вздовж кісточки навпіл і прибираємо цю саму кісточку.

Плоди повинні бути відмінної якості (без гнилизни і не биті).

У підготовлені стерилізовані банки укладаємо половинки абрикосів зрізом вниз таким чином, щоб їх помістилося якнайбільше.

Сильно не натискайте, щоб скибочки не потріскали і зберегли цілісність.

Заливаємо абрикоси крутим окропом до самого верху.

Знадобиться приблизно 600 мілілітрів, але обсяг залежить від щільності укладання половинок.

Відразу ж закручуємо гвинтовими кришками (в повному обсязі) або прикриваємо бляшаними (тоді зверху поставте вантаж).

Ми залишаємо на столі на 15 хвилин – за цей час плоди прогріються.

Після цього акуратно зливаємо абрикосовий настій в каструльку.

Насипаємо туди ж 300 грамів цукрового піску.

Помішуючи, доводимо вміст посуду до кипіння і проварюємо сироп на помірномув вогні близько 5 хвилин.

Додаємо пів чайної ложки лимонної кислоти.

Заливаємо абрикоси киплячим сиропом і відразу ж герметично закриваємо кришками.

Можна використовувати як прості бляшанки (закочуються ключем), так і гвинтові (вони просто закручуються).

Перевертаємо банки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження, закутавши чим-небудь теплим.