«Царський» салат з квасолі і баклажанів на зиму: ситний і дуже смачний!
Такий ситний, ніби ми використовували в готуванні м’ясо.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- баклажани – 1 кг
- помідори – 1,5 кг
- цибуля – 300 г
- суха квасоля – 250 г
- болгарський перець – 250 г
- часник – 2 головки
- гострий перець за смаком
- пучок петрушки,
- сіль
- цукор – 4 столові ложки
- оцет (9%) – 60 ммл
- олія – 60 мл
приготування:
Квасолю перед початком приготування краще буде замочити на ніч, так вона вийде смачнішою. Потім відварюємо її до готовності, це займе 25 хвилин. Помідори пропускаємо через блендер і переливаємо в казан, його ставимо на вогонь, нехай закипить.
А тим часом підготуємо і інші овочі: цибулю ріжемо соломкою і відразу обсмажуємо, до нього натираємо на корейській тертці моркву, болгарський перець нарізаємо соломкою і кладемо його туди ж. Вже готову зажарку перекладаємо в закипілі томати.
На тій же сковороді обсмажуємо за дві хвилини нарізані кубиками баклажани, а потім також перекладаємо їх в казан до томатів і зажарки.
Перемішуємо все разом, додаємо цукор (він не дасть солодкості, але послужить підсилювачем смаку), сіль, висипаємо квасолю, гострий перець і тушкуємо 20 хвилин. За 10 хвилин до закінчення готування видавлюємо через прес часник, вливаємо оцет, кришимо зелень.
За великим рахунком, «Царський» салат вже готовий. Його можна їсти і відразу, а на зиму зберегти просто в звичайних стерилізованих і закручених банках. Гостроту закуски і її кінцевий смак легко буде регулювати спеціями і гострим перцем.
Вдалих заготовок!