«Царський» салат з квасолі і баклажанів на зиму: ситний і дуже смачний!

Такий ситний, ніби ми використовували в готуванні м’ясо.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг
  • помідори – 1,5 кг
  • цибуля – 300 г
  • суха квасоля – 250 г
  • болгарський перець – 250 г
  • часник – 2 головки
  • гострий перець за смаком
  • пучок петрушки,
  • сіль
  • цукор – 4 столові ложки
  • оцет (9%) – 60 ммл
  • олія – 60 мл

приготування:

Квасолю перед початком приготування краще буде замочити на ніч, так вона вийде смачнішою. Потім відварюємо її до готовності, це займе 25 хвилин. Помідори пропускаємо через блендер і переливаємо в казан, його ставимо на вогонь, нехай закипить.

А тим часом підготуємо і інші овочі: цибулю ріжемо соломкою і відразу обсмажуємо, до нього натираємо на корейській тертці моркву, болгарський перець нарізаємо соломкою і кладемо його туди ж. Вже готову зажарку перекладаємо в закипілі томати.

На тій же сковороді обсмажуємо за дві хвилини нарізані кубиками баклажани, а потім також перекладаємо їх в казан до томатів і зажарки.

Перемішуємо все разом, додаємо цукор (він не дасть солодкості, але послужить підсилювачем смаку), сіль, висипаємо квасолю, гострий перець і тушкуємо 20 хвилин. За 10 хвилин до закінчення готування видавлюємо через прес часник, вливаємо оцет, кришимо зелень.

За великим рахунком, «Царський» салат вже готовий. Його можна їсти і відразу, а на зиму зберегти просто в звичайних стерилізованих і закручених банках. Гостроту закуски і її кінцевий смак легко буде регулювати спеціями і гострим перцем.

Вдалих заготовок!