Що приготувати? Салат зі смаженими баклажанами і помідорами
Влітку багато овочів, тому гріх не приготувати вітамінний салат. Сьогодні ми урізноманітнимо ваше меню.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт. (360 г)
- Помідори черрі – 350 г
- Часник – 1-2 зубчики
- Орегано – 15 листочків
- Петрушка – 3 гілочки
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ст.л
- Сіль, перець – за смаком
- Сухий імбир (за бажанням) – 1/2 ч. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- Рослинна олія – для смаження
приготування:
Помідори черрі розрізаємо навпіл і перекладаємо в салатник. До помідорів додаємо пропущений через прес часник, соєвий соус, оливкова олія, бальзамічний оцет, дрібно посічену зелень, сіль і перець за смаком. Перемішуємо. Можна додати ще сухий імбир, я його не дуже люблю, тому не додавала.
Баклажани нарізаємо кубиками такого ж розміру, як помідори. Нарізані баклажани складаємо в пакет, додаємо борошно з крохмалем. Зав’язуємо пакет, струшуємо і перемішуємо, потрібно щоб кожен шматочок баклажанчіка був покритий борошном.
Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи олії і висипаємо з пакета баклажани. Краще використовувати велику сковороду, щоб шматочки баклажанів лежали в один шар.
Обсмажуємо баклажани на середньому вогні до золотистого кольору. Потрібно щоб кожний шматочок був обсмажений з усіх боків.
Баклажани викладаємо на паперовий рушник для того, щоб прибрати надлишки олії.
Теплі баклажани відправляємо в салатник до помідорів і перемішуємо. Поки баклажани теплі, вони дуже смачні і хрусткі. Тому перемішуємо салат і відразу ж подаємо на стіл.
Смачного!