Що приготувати? Салат зі смаженими баклажанами і помідорами

Влітку багато овочів, тому гріх не приготувати вітамінний салат. Сьогодні ми урізноманітнимо ваше меню.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт. (360 г)
  • Помідори черрі – 350 г
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Орегано – 15 листочків
  • Петрушка – 3 гілочки
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст.л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Сухий імбир (за бажанням) – 1/2 ч. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – ​​для смаження

приготування:

Помідори черрі розрізаємо навпіл і перекладаємо в салатник. До помідорів додаємо пропущений через прес часник, соєвий соус, оливкова олія, бальзамічний оцет, дрібно посічену зелень, сіль і перець за смаком. Перемішуємо. Можна додати ще сухий імбир, я його не дуже люблю, тому не додавала.

Баклажани нарізаємо кубиками такого ж розміру, як помідори. Нарізані баклажани складаємо в пакет, додаємо борошно з крохмалем. Зав’язуємо пакет, струшуємо і перемішуємо, потрібно щоб кожен шматочок баклажанчіка був покритий борошном.

Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи олії і висипаємо з пакета баклажани. Краще використовувати велику сковороду, щоб шматочки баклажанів лежали в один шар.

Обсмажуємо баклажани на середньому вогні до золотистого кольору. Потрібно щоб кожний шматочок був обсмажений з усіх боків.

Баклажани викладаємо на паперовий рушник для того, щоб прибрати надлишки олії.

Теплі баклажани відправляємо в салатник до помідорів і перемішуємо. Поки баклажани теплі, вони дуже смачні і хрусткі. Тому перемішуємо салат і відразу ж подаємо на стіл.

Смачного!