Котлети з баклажанів виходятьне гіргі м’ясних. Ніжна і соковита овочева страва

Котлетки виходять найсмачнішими і ароматними, ніхто не скаже, що вони зроблені з овочів, смак у них, точно м’ясної. Якщо ще не полінуйтеся і зробите ароматний і гострий соус, то страва виходить вище всіх похвал.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 500 г;
  • помідор і цибулю по 1 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • яйце, 1 шт;
  • зелень за смаком;
  • манна крупа, 3 ст.л;
  • кукурудзяні пластівці, 100 г;
  • коріандр, сіль і перець, спеції.

Процес приготування

Баклажани очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками.

Складаємо в сковороду, наливаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин до м’якості.

Викладаємо в сито, щоб видалити зайву вологу.

Томати розрізаємо на 2 частини прибираємо м’якоть і дрібно ріжемо.

Цибулю подрібнюємо блендером або на тертці.

Змішуємо баклажани, цибулю, томати, яйце, солимо і перчимо, додаємо часник і спеції, зелень і манну крупу.

Перемішуємо і залишаємо масу на 20 – 30 хвилин, щоб розбухла манна крупа.

Порада: не завадить тут і сир, натертий на тертці, тоді котлети виходять з цікавим смаком. Якщо фарш виходить рідким, додайте ще манну крупу.

Формуємо котлети.

Панірувати можна в подрібнених кукурудзяних пластівцях або в звичайних сухарях.

Обсмажуємо з двох сторін.

Дуже смачно виходить подавати котлетки з картопляним пюре, з салатом зі свіжих овочів, з соусом із сметани, часнику, зелені і тертого свіжого огірка.

Не вдається скопіювати.