Котлети з баклажанів виходятьне гіргі м’ясних. Ніжна і соковита овочева страва
Котлетки виходять найсмачнішими і ароматними, ніхто не скаже, що вони зроблені з овочів, смак у них, точно м’ясної. Якщо ще не полінуйтеся і зробите ароматний і гострий соус, то страва виходить вище всіх похвал.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 500 г;
- помідор і цибулю по 1 шт;
- часник, 3 зубчики;
- яйце, 1 шт;
- зелень за смаком;
- манна крупа, 3 ст.л;
- кукурудзяні пластівці, 100 г;
- коріандр, сіль і перець, спеції.
Процес приготування
Баклажани очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками.
Складаємо в сковороду, наливаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин до м’якості.
Викладаємо в сито, щоб видалити зайву вологу.
Томати розрізаємо на 2 частини прибираємо м’якоть і дрібно ріжемо.
Цибулю подрібнюємо блендером або на тертці.
Змішуємо баклажани, цибулю, томати, яйце, солимо і перчимо, додаємо часник і спеції, зелень і манну крупу.
Перемішуємо і залишаємо масу на 20 – 30 хвилин, щоб розбухла манна крупа.
Порада: не завадить тут і сир, натертий на тертці, тоді котлети виходять з цікавим смаком. Якщо фарш виходить рідким, додайте ще манну крупу.
Формуємо котлети.
Панірувати можна в подрібнених кукурудзяних пластівцях або в звичайних сухарях.
Обсмажуємо з двох сторін.
Дуже смачно виходить подавати котлетки з картопляним пюре, з салатом зі свіжих овочів, з соусом із сметани, часнику, зелені і тертого свіжого огірка.