Густий джем з червоної смородини. Янтарний десерт на зиму

Густий джем з червоної смородини виходить дуже густим і ароматним ідеально підійде для різних десертів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Цукор
  • Червона смородина
Густий джем з червоної смородини. Янтарний десерт на зиму

Як приготувати джем з червоної смородини

Візьміть цукор і ягоду 1 до 1. Цукром засипте чисту ягоду і товкачем трохи давіть ягоду для отримання соку.

Доведіть до кипіння, перемішайте, щоб не пригорало.

Коли закипить джем, не зменшуйте вогонь і періодично помішуючи варіть.

Джем варіть до того моменту, поки не загусне.

Порада: краще варіть у великій каструлі, щоб піна не витекла.

Через сито перетріть масу, щоб видалити дрібні насіння.

Джем розкладіть по стерилізованим баночкам. Відкритими залиште до повного охолодження. Варення зберігайте в коморі або підвалі.

Не вдається скопіювати.