Густий джем з червоної смородини. Янтарний десерт на зиму
Густий джем з червоної смородини виходить дуже густим і ароматним ідеально підійде для різних десертів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Цукор
- Червона смородина
Як приготувати джем з червоної смородини
Візьміть цукор і ягоду 1 до 1. Цукром засипте чисту ягоду і товкачем трохи давіть ягоду для отримання соку.
Доведіть до кипіння, перемішайте, щоб не пригорало.
Коли закипить джем, не зменшуйте вогонь і періодично помішуючи варіть.
Джем варіть до того моменту, поки не загусне.
Порада: краще варіть у великій каструлі, щоб піна не витекла.
Через сито перетріть масу, щоб видалити дрібні насіння.
Джем розкладіть по стерилізованим баночкам. Відкритими залиште до повного охолодження. Варення зберігайте в коморі або підвалі.