Тане в роті, а не в руках: швидкий пирога смачного і м’якого торта

Один з легких рецептів пирога, який зможе зробити навіть початківець кулінар. В якості просочення або крему беріть будь-який джем, варення, приготуйте крем.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 6 ст.л;
  • масло вершкове розм’якшене, 100 г;
  • сметана, 250 г;
  • сіль дрібка;
  • розпушувач, 15 г;
  • борошно, 230 г;
  • варення, абрикоси або сухофрукти.

Процес приготування швидкого пирога

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з сіллю і цукром, розтираємо масу до однорідності.

Вводимо в масу яйця і перебиваємо все віночком.

Додаємо рікоту або сметану, вимішуємо до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо досить густе тісто.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо.

Зверху можна викласти шматочки сухофруктів або часточки стиглих абрикосів, ягоди.

Тане в роті, а не в руках: швидкий пирога смачного і м'якого торта

Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.

Остиглий пиріг змащуємо зверху абрикосовим джемом або іншим варенням.

Щоб вийшло ще смачніше, зверху на джем можна викласти крем з збитої густої сметани і цукрової пудри або полити розтопленим шоколадом.

Тане в роті, а не в руках: швидкий пирога смачного і м'якого торта

Пиріг дуже пишний, вологий, ніжний, можна навіть розрізати на два коржі і сформувати тортик з різними прошарками.