5 років готую салат “Калокері”. Смачніше салату без м’яса і риби я не знаю
Даний рецепт я знайшла в журналі близько п’яти років тому. Салат під інтригуючою назвою “Калокері” мені дуже сподобався і сьогодні я покажу вам покроковий процес його приготування.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Такий салат на мій погляд ідеально поєднується зі стравами з риби. Та й до шашлику такий салатик теж можна сміливо приготувати.
Необхідні продукти:
- Кабачок – 2 шт невеликих
- Морква – 1 шт
- Перець солодкий – 1 шт
- Часник – 3 зубчики
- Соняшникова олія – 50 мл
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л. (без гірки)
- Паприка – 1 ч.л. (без гірки)
- Кунжут – 1 ст.л.
- Коріандр за смаком
- Петрушка пучок
Покроковий процес приготування:
1. Подрібнюю кабачок за допомогою овочечистки. Частину, що залишилася серцевину кабачка з насінням викидаю, вона мені не знадобиться.
2. До кабачку додаю сіль, все перемішую руками і залишаю на 15 хвилин щоб кабачок віддав зайвий сік.
3. Далі таким же чином натираю моркву.
4. Нагріваю олію в сковорідці і додаю до неї коріандр і солодку паприку. Нагріваю спеції в олії пару хвилин, щоб вони краще розкрили свій смак.
5. Потім до моркви додаю злегка віджатий від зайвого соку кабачок.
6. Далі додаю солодкий перець порізаний соломкою.
7. Додаю подрібнений часник і виливаю нагріту ароматну олію.
8. Висипаю пучок петрушки. Додаю цукор і насіння кунжуту.
9. Виливаю оцет 9% (можна замінити на лимонний сік) все перемішую і даю салату настоятися пару годин.
Приємного апетиту, дорогі читачі! Легка кислинка, пікантність спецій і соковитість овочів відмінно освіжають в спекотний літній день за обідом.